Banvit BRF Ormanı 40 bin ağaca ulaşıyor
Banvit BRF’nin sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında ilk olarak Bandırma’da başlattığı 20 bin ağaçlık orman projesi, Ege Orman Vakfı iş birliğiyle Elazığ ve Manisa’da dikilen 20 bin fidanla daha da büyüyor…
Türkiye’nin en çok tercih edilen beyaz et markası* olan ve sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde faaliyetlerini sürdüren Banvit BRF, 20 bin ağaçlık “Banvit BRF Ormanı” projesini büyütecek yeni bir orman projesine imza atıyor. Ege Orman Vakfı ile 2022 yılında yapılan iş birliği kapsamında Elazığ ve Manisa illerinde oluşturulan ormanlarla 20 bin fidan daha hayat buluyor. Banvit BRF, “2040 Net Sıfır” hedefi doğrultusunda önümüzdeki dönemlerde Banvit BRF Ormanını yeni bölgeler ekleyerek büyütmeyi ve toprağa kazandırdığı fidan sayısını artırmayı planlıyor.
Banvit BRF CEO’su Tolga Gündüz, Elazığ-Maden ve Manisa-Yunt Dağı ağaçlandırma alanlarında oluşturulan Banvit BRF Ormanları hakkında bilgi verdi. “Şirket olarak sürdürülebilirliğin gelecek yaşamlara dokunmak için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Küresel şirketimiz BRF, ağaçlandırma projeleri gibi doğaya katkı sağlayan faaliyetler gerçekleştirerek üretim kaynaklı sera gazı emisyonlarını dengelemeyi ve “Net Sıfır” hedefine ulaşmayı planlamaktadır. Bu hassasiyet, BRF’nin Türkiye operasyonu olarak kurum kültürümüze ve çalışmalarımıza yansımaktadır. Bu kapsamda 2021 yılında ana yerleşkemizin bulunduğu Bandırma bölgesinde “Banvit BRF Ormanı” projemize başladık. 2022 yılında Ege Orman Vakfı ile yaptığımız iş birliği kapsamında şimdi iki yeni orman oluşturuyoruz Elazığ ve Manisa illerimizde toplam 20 bin ağaç. Manisa ilinde ağaçlandırma alanında fidanlarımızın dikimleri tamamlanmıştır. Elazığ bölgesi için çalışmalarımız devam ediyor. Desteklerinden dolayı Orman Genel Müdürlüğü’ne ve Ege Orman Vakfı’na teşekkür ederiz.” söz konusu.
Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Perihan Öztürk, “Orman Genel Müdürlüğü ile imzaladığımız protokoller çerçevesinde yürüttüğümüz ağaçlandırma çalışmalarımızda Banvit BRF gibi geleceğimize anlamlı izler bırakmak isteyen kişi ve kuruluşların bağışlarıyla Ormancılık, 13 milyona yakın fidanın ağaçlaşarak ormana karışmasına destek olduk. Bugünümüzü ve geleceğimizi etkileyen iklim kriziyle mücadelede, gelecek nesillerin doğanın sunduğu fırsatlardan yararlanabilmesi ve insanlığın var olmaya devam edebilmesi için STK’lar, özel sektör ve kamu kurumlarının işbirliğinin çok değerli olduğunu biliyoruz.
“Banvit BRF, Elazığ ve Manisa’da oluşturduğu 20 bin fidanlık ormanlarla 8.228 ton CO2 eşdeğeri karbon salınımını dengeleyerek gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakma hedefine destek verdi. Bütüncül ve sürdürülebilir bir şekilde doğaya katkılarını sürdürmelerini diliyorum.”
Sürdürülebilirlik odaklı ilerlemek…
Üretim alanında olduğu kadar toplumsal yatırımlarında da “Sürdürülebilir Gıda”ya odaklanan Banvit BRF, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirdiği “Akıllı Çocuk Sofrası” projesi ile öğrencileri doğru beslenme ve yemek israfı konusunda bilinçlendiriyor. Proje bugüne kadar dijital platformlarda yaklaşık 8 milyon kişiye ulaştı.
2008 – 2016 yıllarını kapsayan projenin ilk döneminde yeterli ve istikrarlı beslenme ve fiziksel hareketin önemine dikkat çeken Akıllı Çocuk Masası, sürdürülebilirlik bilinciyle “gıda israfı ve bilinçli gıda tüketimi” konusuna odaklanıyor. yeni dönem çalışmalarında günümüz ihtiyaçları ve öncelikleri doğrultusunda gıda. Proje, Birleşmiş Milletler’in “17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi” arasında yer alan; Yoksulluk ve açlığın sona erdirilmesi, sorumlu üretim ve tüketim ve iklim eylemi, bu ilkelerle doğrudan örtüşmekte ve onları desteklemektedir.
Banvit BRF, üretim yatırımlarının yanı sıra eğitim ve ağaçlandırma gibi sosyal yatırımlarında da sürdürülebilirlik ilkelerini gözetmektedir. Bu kapsamda şirketin Bandırma, İzmir ve Elazığ’daki üretim tesisleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen “Sıfır Atık” belgeleri ile faaliyet göstermektedir. Banvit BRF ana yerleşkesinde bulunan “Atık Su Geri Kazanım Tesisi” sayesinde Banvit BRF arıttığı suyun yüzde 43’ünü içme suyu kalitesinde geri dönüştürüyor. Şirket, 2025 yılına kadar tesislerinde su kullanımını yüzde 13 oranında azaltmayı hedefliyor. Ayrıca, tüm süreçlerin iyileştirildiği ve optimize edildiği elektrik ve doğalgaz tasarrufu çalışmaları da devam ediyor. Tüketiciler için ürettiği ürünlerin yanı sıra bu süreçte oluşan tüm organik atıkları işleyen ve geri dönüştüren bir tesise sahip olan Banvit BRF, burada ortaya çıkan üretimi özellikle balık yemi veya pet üreten firmalara satarak hayvan beslenmesine katkı sağlıyor. beslemek. Ayrıca Banvit BRF’nin ambalajlarının 95’i geri dönüşümlüdür. 2025 yılına kadar 100 ambalaj malzemesinin geri dönüştürülebilir, yeniden kullanılabilir veya biyolojik olarak parçalanabilir hale getirilmesi için çalışmalar devam etmektedir.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı