Bahar pilavı tarifi, nasıl yapılır?
Bahar pilavı, havuç ve bezelye ile yapılan klasik pirinç pilavıdır. İçerisindeki sebzelerin canlı renkleri ile sade pirinç pilavına ayrı bir görsellik ve lezzet katıyor. Bahar pilavı tanımını hazırlarken içeriğine dilediğiniz yeşillik ve sebzeleri ekleyebilirsiniz.
Bahar pilavı yapmak için önce pirinci iyice yıkamalı ve nişastasını çıkarmalısınız. Havuçları pirinçle aynı anda pişebilmeleri için küçük parçalar halinde kesmelisiniz. Haşlanan bezelyeler hazır olunca önce havuç ve pirinci güzelce kavurmalısınız. Baharatları ve bezelyeleri hızlı bir şekilde eklemeli ve ardından suyu eklemelisiniz. Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirip ocaktan alıp demlenmeye bırakmalısınız.
İşte görüntüsüyle sofralarınıza baharı getirecek enfes bir bahar pilavı tarifi…
BAHAR PİRİNÇ TARİFLERİ
6 KİŞİ / HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA
Bahar pilavının tanımı için araçlar;
- 2 su bardağı yıkanmış pirinç,
- 1 havuç,
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye,
- Yarım su bardağı konserve mısır,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 2 su bardağı sıcak su,
- 1 su bardağı tavuk suyu,
- Tuz biber
Yukarıdaki için:
- 1 su bardağı ince kıyılmış dereotu
Bahar pirinci nasıl tanımlanır?
- Havuçları soyun ve küçük küpler halinde kesin.
- Yağı pilav tenceresine alın ve ısıtın.
- Isınan pirinç tenceresine doğranmış havuçları ekleyin ve kavurmaya başlayın.
- Pirinci süzün ve tencereye ekleyin.
- Pirinçleri teker teker kaşıktan dökülene kadar kavurun.
- Baharatları, bezelyeyi ve mısırı damak zevkinize göre ekleyin.
- Kaynayan suyu ekleyip kapağını kapatın.
- Kısık ateşte yaklaşık 15 dakika hiç açmadan suyunu çekene kadar pişirin.
- Bahar pilavınız suyunu çektikten sonra ocaktan alıp demlenmeye bırakın.
Bahar pilavınız demlendikten sonra kıyılmış dereotu ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!